miercuri, 4 aprilie 2012

Cum funcţionează o societate pe acţiuni?



Ne propunem să lansăm în aprilie prima societate pe acţiuni. Prin ce se deosebeşte o societate pe acţiuni de o companie SRL? Cele mai principale deosebiri sunt:
1. Poate fi creată de mai mulţi jucători
2. Este ales prin vot un director general
3. Oferă posibilitatea de a câştiga GOLD


Pe parcurs, societăţile pe acţiuni vor oferi jucătorilor energie, apă, material săditor, petrol, utilaje, tehnică pentru starea personală.

În continuare facem o descriere a modului cum funcţionează o societate pe acţiuni. Prima societate pe acţiuni care va fi creată este o Bancă, unde jucătorii vor putea depune bani şi vor putea lua credite pentru dezvoltarea lor.După ce finalizăm această aplicaţie deja va fi mai uşor să realizăm şi alte societăţi pe acţiuni.

Pentru a crea o societate pe acţiuni este necesar ca un jucator să achite în GOLD şi în monedă virtuală minim 10 % din costul S.A.  Când cineva devine deţinătorul a 10 % din acţiuni, această societate este listată pe piaţă la bursa de valori. Din acest moment fiecare jucător din această ţară va putea deveni acţionar dacă va cumpăra minim 1 %  din acţiunile rămase. Având în vedere faptul că la cumpararea de acţiuni se achită şi GOLD, pe lângă monedă virtuală, s-a decis ca odată cu lansarea societăţii pe acţiunii să fie introdusă încă o modalitate de a schimba moneda virtuală în GOLD ( alta decât cea din prezent), ceea ce va permite jucătorilor activi ca în maxim o lună de joc să poată acumula GOLD suficient pentru a participa ca acţionar. În plus, aţiunile vor putea fi vândute şi pentru monedă virtuală de către utilizatori. Astfel că acţionari vor putea deveni toţi jucatorii din proiect, nu doar cei care achită bani reali. Desigur ca în orice proiect comercial, cei care doresc să fie acţionari majoritari la unele societăţi o pot face cu ajutorul unor plăţi monetare.

O societate pe acţiuni începe să funcţioneze imediat ce sunt cumparate 100 % din acţiuni, activitate desfăşurându-se la nivel naţional. Primii 3 acţionari care deţin cele mai multe acţiuni formează consiliul de administrare. Ei propun către adunarea generală de acţionari o persoană pentru postul de director general. Cei din consiliul de administrare pot veni cu maxim 3 propuneri, care mai apoi vor fi votate de toţi acţionarii. În cazul în care un acţionar deţine peste 51 % el îşi poate folosi dreptul de a bloca decizia acţionarilor minoritari dacă nu este de acord cu ea. Atunci consiliul de administrare trebuie să vină cu o altă propunere. În cazul în care directorul general a fost ales el este deja cel care va coordona activitatea societăţii. Va decide care credite, depuneri să fie acceptate, va coordona politica preţului şi alte aspecte legate de administrare cum ar fi dividendele. Un director general primeşte salariu pentru munca sa. Directorul general se supune consiliului de administrare care îl poate demite dacă rezultatele activităţii lui  nu corespund anumitor  aşteptări.
O societate pe acţiuni oferă acţionarilor dividende în GOLD şi în monedă virtuală după cum decide consiliul de administrare.
Dacă analizăm cazul unei bănci, atunci fiecare jucător va putea depune banii pentru a câştiga zilnic un procent din suma depusă sau va putea cere bani pentru dezvoltarea sa. În cazul în care creditul a fost oferit unui jucator, zilnic din contul lui se vor extrage automat banii care reprezintă procentul din creditul oferit. Atât jucătorul cât şi banca vor putea rezilia contractele.

Societăţile pe acţiuni sunt primele dintr-un set de modele de afaceri care vor permite jucătorilor mai vechi să îşi crească potenţialul financiar ajungând în topul miliardarilor globali. După  societăţile pe acţiuni urmează fonduri de investiţii internaţionale, corporaţii internaţionale, ceea ce va permite unor jucători să devină elita ProEco şi să conducă corporaţii globale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu