duminică, 22 ianuarie 2012

ProEconomica - o lume vituala, o afacere virtuala, o experienta reala.


Simulatorul online de afaceri Proeconomica - un proiect care schimbă lumea ta virtuală. Un proiect care creează posibilități și lărgește orizonturi. Pentru că Proeconomica nu e doar un joc – e o experiență și cel mai important- una reală!

După ce ți-ai făcut un cont ar fi bine să-ți cunoști personajul virtual, accesând aplicația ”Aspectul meu”. Personajul tău trebuie să devină preocuparea ta numărul 1. Zilnic îi vei procura produse de pe piață și utilizând categoriile de la starea personală le vei consuma. El va avea nevoie de produse primare (adică lapte și pâine), produse secundare (vin, cârnați), haine  precum și alte obiecte pentru el și locuința sa. Da, ai înțeles corect. Personajul tău are o locuință. Sau mai bine zis, trebuie să îi construiești tu una, procurând materialele necesare de pe piață.  Poți  să îi ridici nivelul locuinței, construind de fiecare dată o locuință mai performantă. Aceasta îl va face personajul mai productiv, adică acesta va obține un anumit procent de productivitate care îi va mări veniturile.  

Aici apare întrebarea – de unde obținem venituri?  Posibilitățile sunt variate –teste, misiuni,activități.  Testele îți oferă posibilitatea să-ți testezi cunoștințele în domeniul economic, pentru care vei fi remunerat. Activitățile și misiunile sunt mici însărcinări pe care personajul le îndeplinește odată ce a fost apăsat butonul ”start”.  Personajul este remunerat nu doar cu bani virtuali, el poate obține GOLD, puncte de experiență și abilități. Sunt 30 de abilități antreprenoriale pe care trebuie să le dezvolți la personajul tău, atribuind punctele obținute unei anumite caracteristici. Abilitățile îți vor permite să efectuezi anumite munci, precum și să participi la bătăliile de pe forum care se vor organiza.

Trebuie să te preocupi și de sănătatea personajului tău. Aceasta scade atunci când realizezi o anumită activitate, dar crește cu 2 % pe oră. Dacă totuși dorești să accelerezi acest proces – poți folosi 2 Gold și sănătatea e iar la 100 %. 
Viața personajului virtual nu se limitează la activitățile lui zilnice. El poate deveni un adevărat antreprenor dacă o să deschideți o companie în una din domeniile propuse. Aici va trebui să lupte pentru a obține clienți, va plăti impozite și va avea concurenți – exact ca în viața reală. 
Pentru a fi cu un pas înaintea concurenților și pentru a mări veniturile încasate ar fi indicat să procurați anumite tehnologii. Ce sunt tehnologiile? Sunt asemeni unui pom, pe care îl sădești odată și-i consumi fructele toată viața. Ce-ar fi să-ți faci propria ”livadă” de tehnologii?!

Ce face ca Proeconomica să fie un adevărat simulator? Faptul că sunt mii astfel de personaje din diferite colțuri ale lumii. Fiecare activează într-o țară anume, într-o regiune anume, într-un anumit oraș. Fiecare poate face parte dintr-o comunitate, poate comunica liber cu membrii acesteia, poate participa la vot când sunt alegeri locale sau prezidențiale. Statul e mâna invizibilă care încearcă să le pună pe toate la locul lor, și care din banii adunați va putea face toate străzile să se intersecteze în același punct – dezvoltarea!

Fiecare pune umărul la construcția orașului său, care va arăta identic cu cel din realitate. Jucătorii sunt cei care dezvoltă orașul, regiunea, țara. Ei sunt cei care urcă țara lor în topul mondial.  Pentru că ei, jucătorii, sunt centrul acestui nou univers virtual – numit Proeconomica.

3 comentarii:

  1. Lapte Acest produs a fost epuizat, va rugam sa anuntati administratia.
    OK

    Unde este administratia?
    Nu o gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar eu am castigat numai roni pana acum , cum se castiga EURO?
    Iti propun o afacere....daca vrei sa stii despre ces este vorba vorbim pe mess. id: andreyhiphap

    RăspundețiȘtergere