luni, 23 ianuarie 2012

ProEconomica - Unde vrem sa ajungem? Partea I ( profilul si activitatea personajului virtual)



Prin intermediul acestei postari precum si cele care vor urma speram sa raspundem la cateva întrebari legate de evolutia jocului.
Ce dorim sa realizam? Pentru comoditate vom imparti jocul in 6 domenii de baza si vom mentiona, pentru fiecare dintre acestea, ce am realizat si ce e necesar sa realizam. Mai multe detalii  cu privire la fiecare domeniu vom posta in perioada urmatoare.

1.      Profilul personajului virtual

S-a realizat: 
Au fost realizate si introduse nivelele jucatorilor (sistemul final), diverse setari la profil, evidenta banilor si a altor unitati monetare ( euro si GOLD). La moment, personajul virtual isi poate dezvolta eficienta (prin nivelul jucatorului si nivelul casei) si productivitatea (prin nivelul oficiului). Starea personala a fost introdusa recent si nu va mai suferi modificari. Alimentatia se face prin rotatie. Recent a fost modificat depozitul personajului astfel incat sa contina si nivele.        
Se realizeaza: 
Aspecte necesare sa fie dezvoltate: nivelul de cultura, fericire si prestigiu. Aceste 3 aspecte pot fi dezvoltate pe baza cladirilor construite in cadrul unui oras, pe baza caldirilor construite de catre stat, a tehnologiilor dezvoltate la stat sau a capacitatilor dezvoltate de catre jucator. Dezvoltarea aspectelor este interdependenta. De exemplu: un anumit procent de fericire ridica eficienta personajului. Începând cu nivelul 20 va fi activ si compartimentul Antreprenoriat  de la starea personala.
In perspectiva:  
Am dori sa introducem si nivelul de educatie, astfel incat volumul de productie realizat de un angajat real sa fie in concordanta cu nivelul sau de educatie.

2.      Activitatea personajului virtual

S-a realizat: 
La moment, este activa aplicatia „Munci”, care permite obtinerea de puncte de experienta, moneda virtuala si abilitati. La fel functioneaza aplicatia “ Teste economice”.Cu regret ambele fac parte din versiunea veche si necesita modificari. Am fost nevoiti recent sa inchidem aplicatia „Aspectul meu” pentru a o lansa deja impreuna cu versiunea finala la „Munci”.
Se realizeaza: 
Aplicatia “Munci” va suferi cateva schimbari importante: fiecare munca va avea nivele, astfel ca dupa 2 munci primesti un anumit bonus, dupa 5 munci un bonus mai consistent, iar dupa 10 munci un bonus si mai mare. Atat abilitatile, cat si capacitatile persoanei (o aplicatie care va aparea in curand)  vor servi drept conditii pentru munci. O modificare pe care o vom realiza in cadrul aplicatiei „Teste” va fi aparitia unor teste la anumite ore.  Vor fi introduse Msiunile, care vor permite utilizatorilor sa obtina un plus de experienta si venituri. Aceasta aplicatie a fost activa o perioada, urmand sa fie relansata impreuna cu intreg modulul Activitate.
 O noutate va fi aplicatia “Capacitatile personajului”. Datorita anumitor nivele a acestor capacitati, personajul va crea anumite companii, va ridica nivelele la acestea, va avea acces la munci VIP precum si alte avantaje legate de sistemul de votare, orase, constructii, angajare la stat. Capacitatile pot fi dezvoltate in timp ca si muncile si necesita mai multe produse si materii prime.
Ridicarea nivelului la casa si la oficii. La moment aceasta aplicatie este una temporara. Dorim ca jucatorii sa aiba posibilitatea sa plaseze diverse obiecte in curtea lor cum ar fi: caruta, utilaje si altele,  dupa cum se vde in imaginea alaturata. In prezent lucram la aceasta aplicatie.
In perspectiva: 
Ne dorim sa cream mai multe aspecte la aplicatia ce tine de constructia casei si oficiului. Ne-am dori ca, in dependenta de nivel sa fie oferite un anumit numar de camere, iar utilizatorii sa le poata mobila dupa principiul folosit la „Aspectul meu”. Avand deja experienta in acest sens nu va fi dificil sa realizam acest lucru.

6 comentarii:

  1. Ideea blogului este un mod de comunicare eficient. Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooo si tu ai ca oras in acest joc Piatra Neamt.
    Dar cum se castiga Euro in acest joc?
    Eu pana acum am castigat doar roni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Cumpara actiuni si ridica nivelele firmelor si poti castiga actiuni virtuale, pe care le poti transforma in euro
      2. Invita noi jucatori care se tin de treaba si ai din nou posibilitatea sa castigi ceva euro +gold +ron...
      Deocamdata doar astea le stiu... poate cand se scoate versiunea finala a jocului vor fi mai multe posibilitati

      Ștergere